Udruženje profesionalnih lađara Srbije je nastalo 2016. iz potrebe za unapeđenjem srpskog brodarstava. Proteklih godina smo ostvarili brojne vidljive uspehe u radu i okupili smo veliki broj lađara svih profila.

Ciljevi Udruženja su: poboljšanje i unapređenje rečne plovidbe i uslova života i rada na brodovima trgovačke mornarice, savetovanje nadležnih organa pri donešenju zakona i uredbi vezanih za plovidbu, saradnja sa državnim organima i referentnim ministarstvima na unapređenju lađarstva i obezbeđivanja adekvatnih uslova rada i bezbednosti u plovidbi, edukacija građana, a posebno dece i mladih o značaju rečne i duge plovidbe i o bezbednosti u plovidbi, čuvanja i zaštite životne sredine, unapređivanje zaštite životne sredine, organizovanje aktivnosti na rehabilitaciji ugroženih područja, kao i javno zalaganje za promenu navika u pogledu korišćenja i čuvanja prirodnih resursa i očuvanje reka i jezera.

Od 2022. smo počeli sa uslugama konsaltinga za poslodavce koji imaju potrebu za profesionalnim mehaničarima, posadama i trenerima za svoje posade i brodove.

Udruženje može pribavljati sredstva obavljajući privrednu delatnost:
1) Šifra 70.22 – Konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem

Preko našeg web sajta nudimo brojne usluge po utvrđenim tržišnim cenama, okupljamo stručne posade i obučavamo mlade lađare svim potrebnim veštinama i znanjima za rad na brodu.