Nakon formiranja nove Ispitne komisije za polaganje stručnih ispita pri MGSI, našem Udruženju je ukazana posebna čast i zadovoljstvo da kao predstavnici stručne javnosti iz civilnog sektora učestvujemo kao ispitivači novih kandidata za stručna zvanja u unutrašnjoj plovidbi.

Za zvanja Zapovednika A, brodskih krmara i zvanja za posebnu osposobljenost navigatora za rad na putničkim brodovima i rukovanje radarom i radio stanicama, naš predstavnik je bio kapetan Dejan Golubović, dugogodišnji istaknuti član našeg udruženja, koji posao kapetana obavlja preko 20 godina na svim evropskim rekama. Naš član ispitne komisije za zvanja mašinaca bio je naš istaknuti član, gospodin Lazar Stanojev, mašinista i mehaničar na putničkim brodovima sa radnim iskustvom od preko 24 godine.

Ispiti su protekli u profesionalnom duhu u odličnoj saradnji sa predstavnicima ministarstva.

Podsećamo sve kolege i buduće kandidate za polaganje stručnih ispita da deo literature za spremanje stručnih ispita mogu preuzeti besplatno na našem sajtu u rubrici “Preuzimanja”. Do kraja godine bi trebalo da postavimo i literaturu koja nedostaje, vezano za rečnu navigaciju i plovidbu brodova i sastava.

Upravni odbor UPLS