FOTO: UPLS

05.11.2019. je održan četvrti, završni sastank, sa visokim predstavnicima najprestižnije svetske sindikalne organizacije ITF (International Transport Workers’ Federation) i ogrankom za Evropu, ETF (European Transport Workers Federation).

Sastanku su prisustvovali visoki predstavnici: iz Londona, gospodin Fabrizio Barcelona predstavnik ITF-a, iz Brisela gospodin Josef Maurer predstavnik ETF-a, i regionalni predstavnici ITF-a iz Hrvatske, gospodin Neven Melvan generalni sekretar Sindikata pomoraca Hrvatske i gospodin Luka Mišić pravnik Sindikata pomoraca Hrvatske.

Na pethodnom sastanku su utvrđene smernice za prilogađavanje uslovima ITF-a kao i promene u organizaciji rada i delatnosti Sindikata lađara Srbije, koji je zbog intenzivne saradnje sa Pomorcima Srbije prerastao u Sindikat lađara i pomoraca Srbije.

Pored navedenih visokih članova sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja profesionalnih lađara Srbije i predstavnici Udruženja pomoraca republike Srbije. Na sastanku je utvrđena i dogovorena saradnja o povezivanju ova dva Udruženja i zajednički nastup kroz novoformirani Sindikat.

Zvaničan pristup u navedene organizacije bi u potpunosti trebalo da bude realizovan do kraja 2019. godine.

Upravni odbor UPLS