Ukoliko ste profesionalni lađari, mali nautičari, berzanski brokeri, ekolozi, zaljubljenici u reku, za Vas imamo lepu vest – od početka 2020. godine imate priliku da uživate u novom elektronskog magazinu pod nazivom“BINNENSCHIFF JOURNAL”, pod okriljem “HJS Media World” grupe.
Ideja je potekla od strane našeg kolege, kapetana iz austrije Petra Baumgartnera, koji se pisanjem, uporedo sa angažovanjem u plovidbi, bavi jos od 1990. godine. Iz prva su to bile dogodovštine sa brodova na kojima je radio, a koje su bile objavljivane u dnevnim novinama, da bi nakon nekog vremena zauzeo malo ozbiljniji pristup.
Prepoznavši ozbiljnost situacije u kojoj se cela grana privrede nalazi u celoj Evropi, a sa željom da se nešto promeni na bolje, pokreće pomenuti list. Cilj magazina je da se na profesionalan i potpuno nezavistan način bavi temama u unutrašnjoj plovidbi, naročito uslovima u kojima posade žive i rade, pa da javnost obavesti o istim. Govori o apsolutno svemu sa čime se lađari u Rajnskom i Dunavskom slivu susreću, bez obzira na to koliko su pojedine teme “škakljive” i bez obzira na to ko bi se mogao pronaći pogođenim. Novotarije u brodogradnji, napredak i implementacija tehnike na brodovima, logistika, ekologija, samo su neke od tema, ali jos jednom ono čemu je dat poseban akcenat – život i rad na brodu.
Sticajem okolnosti i zajedničkih poznanstava, kapetan Baumgartner je čuo i za postojanje, tj rad našeg Udruženja, pa se na obostrano zadovoljstvo pokreće zajednička saradnja. Ukoliko se ukaže potreba drage volje će ponuditi svoju pomoć i veliko iskustvo, kao što je u nekoliko navrata do sada i bio slučaj, a kako lađarska etika i dobro vaspitanje nalažu – naše Udruženje stoji na raspolaganju za svaku vrstu asistencije sa naše strane.
Iskrena preporuka ka objektivnom magazinu, koji se trudi da uvek donese aktuelne teme i tekstove, a o svemu piše u profesionalnom maniru.

https://www.logistik-express.com/hjs-media-world/